The Big Trip

 

Panama
Panama
Panama
Panama
Panama
Panama
Panama
Panama
Panama
Panama
Panama
Panama
Panama
Panama
Panama
Panama
Panama
Panama
Panama
Panama
Panama

Panama

10-01-19 00:10

Olá amigos & amigas!

Een nieuw land, een nieuw verslag! We zijn aanbeland in Panama, het land van het Panama kanaal en de inmiddels ook hier (beruchte) Panama papers!

Panama City is met 2 miljoen inwoners best een grote stad en heeft ook zoals we wel vaker tegenkomen een kleine groep superrijken en een hele grote groep van de armste soort. We hebben hier een stadstour gedaan waarbij we naar het kanaal en kanaal museum zijn geweest met aansluitend een stadswandeling. Opvallend dingetje …. de gids stalde de auto bij een local die hij betaalde om op de “auto te letten” (om te voorkomen dat deze local er zelf mee vandoor zou gaan:-). Bij de volgende tour zijn we het kanaal op gegaan om aapjes te spotten en een inheems dorpje te bezoeken. Dat was echt een topdag waarbij we veel verschillende apen gezien hebben en tussen de enorme container schepen op het kanaal hebben gevaren!

Na Panama City zijn we doorgevlogen naar Bocas Del Toro in het noorden van Panama; een gebied met een groot aantal tropische eilandjes. Daar hebben we van zon en zee genoten! Het eiland met als één van de weinigen een zandstrand had wel last van twee kleine probleempjes; zandvlooien (kleine prikjes, maar grote rode bulten!) en een serieus watertekort (doordat de regentijd dramatisch weinig regen bracht). Dat laatste was in ons geval verergerd door een groep toeristen die zich er niet bewust van waren dat je toiletten die maar door blijven stromen even moet melden bij het management. Resultaat hiervan was dat er 6000 liter water weg was gelekt, waarmee er dus voor ons weinig tot geen water over was en we uiteindelijk maar weer terug moesten naar het vaste land, waar dat probleem niet speelde.

Morgen reizen we door naar Costa Rica, we gaan daar per huurauto het land doorkruisen!

Adios,

Bart & Marit

Door Bart en Marit • Albums: Introductie, Panama

4 reacties

Reactie van: Danielle [Bezoeker]

Hey Marit en Bart!!!!

Wat ziet het er allemaal fantastisch uit!!!
Ik geloof best dat het allemaal genieten is!
Geniet er maar van; hier is alle normale leven weer begonnen na 2 weken vakantie…
Luuk weer voetballen en Eline turnen!

Geniet en we zien uit naar de volgende foto’s!

Liefs Peter, Daniëlle, Luuk en Eline

12-01-19 @ 08:35
Reactie van: Linda [Bezoeker]

Hoi M&B,

Waar is jullie Panamahoed? ;)
Leuke foto’s weer. Wat heerlijk met het huisje zo aan het water, wel irritant van die zandvlooien.. Heel veel plezier in Costa Rica.
Liefs Lin en Jeroen

14-01-19 @ 10:58
Reactie van: Herman [Bezoeker]

Hallo Marit en Bart, Leuk die berichten en foto’s.
Het viel mij wel op dat jullie niet tussen die dansende inboorlingen stonden. Was er wel muziek bij?
Het strand is ook erg leeg. Vanwege de steekvlooien? Maar gelukkig hebben jullie het niet over de bijtende kwallen en piranja’s in het mooie blauwe water. Jullie kijken op de foto’s toch erg vrolijk, dus het gaat goed met jullie, gelukkig.
Hier gaat alles ook goed en woensdag is de nieuwjaars-receptie in Delft. Hannie gaat dan met Linda, Danielle en Corrie op de vreettoer bij t Vosje.
We hopen snel weer van jullie te horen. Veel liefs H en H en Teun

14-01-19 @ 20:18
Reactie van: Nathalie en Karin [Bezoeker]

Wooowwwww Karin en ik hebben vol bewondering gekeken naar al jullie gave foto’s en ervaringen. Ziet er super gaaf uit, lekker genieten.
Groetjes
Nathalie en Karin

15-01-19 @ 15:27


Form is loading...