The Big Trip

 

Memphis & New Orleans
Memphis & New Orleans
Memphis & New Orleans
Memphis & New Orleans
Memphis & New Orleans
Memphis & New Orleans
Memphis & New Orleans
Memphis & New Orleans
Memphis & New Orleans
Memphis & New Orleans
Memphis & New Orleans
Memphis & New Orleans
Memphis & New Orleans
Memphis & New Orleans

Beste allemaal,

Wij hopen dat jullie de feestdagen goed hebben doorstaan (en in nog in het bezit zijn van alle vingers). Wij schrijven dit verslag vanuit Panama (daarover in het de volgende verslag meer).

Na Nashville stonden Memphis en New Orleans nog op het programma. De eerste kerstdag zaten we in Memphis in een Airbnb en nu echt bij mensen in huis. Op zich prima maar wel even wennen, samen op dezelfde bank, gebruik maken van hun keuken en badkamer. Gelukkig waren het supervriendelijke mensen die eigenlijk bijna niet thuis waren en ze hadden een superlief hondje Cash. In Memphis zelf is het op eerste kerstdagen muisstil! Het is namelijk de enige dag in het jaar dat alle Amerikanen thuis zijn bij hun familie en niet buiten de deur eten, en dat heeft als gevolg dat er bijzonder weinig open is. We hebben op die eerste dag alleen op een uitgestorven Beale street foto’s kunnen maken en ’s avonds konden we gelukkig bij het plaatselijke HardRock café een burgertje verorberen. De dagen daarop kwam de stad wel weer tot leven en hebben we onder andere het Lorraine Motel bezocht dat na de aanslag op Martin Luther King is omgebouwd tot een museum. In dit museum is verder heel veel te zien, lezen en horen over de strijd van MLK over gelijke rechten voor de zwarte bevolking en de strijd die daaraan is vooraf gegaan. Oh ja en mocht je denken Memphis, dat is toch ook de stad van Elvis … dat klopt! We zijn allebei geen echte fans en lazen dat het voor een flink prijskaartje lopende bandwerk is om zijn huis en autocollectie te kunnen bekijken dus we hebben het toch maar aan ons voorbij laten gaan. Tijdens een langere reis moet je op gebied van de financien toch keuzes maken!

In New Orleans zaten we in onze derde en laatste BnB en hier hadden we een eigen bijgebouw en konden zelfs (zij het beperkt) een eigen maaltijdje brouwen. Na New York zijn we weinig fatsoenlijks te eten tegenkomen anders dan Pizza’s, Hamburgers en andere vettigheid dus het was even fijn dat we ons eigen maaltje konden bereiden (even de-toxen ;-). In New Orleans hebben we onder andere de stad zelf bekeken waar je overal op straat de jazz muziek tegenkomt. Het maakt ook nu nog een groot deel uit van het dagelijks leven en we hebben zowel een door een jazzband begeleide begrafenis als een trouwerij mee gemaakt, heel leuk om zo te zien zo midden op straat. Verder is New Orleans ook weer een voorbeeld van een stad waar de Franse afkomst nog duidelijk in het straatbeeld is terug te vinden, met typische gevels en gezellige kleine straatjes, heel anders dan de typische Amerikaanse betonnen straten. Deze regio is met name bekend van de slavernij met zijn bekende katoen en suikerriet plantages. Uiteraard hebben we een van de plantages bezocht, ook heel indrukwekkend omdat het verhaal daar werd verteld vanuit het zichtpunt van de slaaf. In de hoogtijdagen waren er 4 miljoen slaven in Amerika en werden zij gezien als bezit en niet meer als mens! De gemiddelde levensduur was 10 jaar ongeacht hoe oud je was toen je op een plantage aankwam. Veel films zijn opgenomen op een van de nog bestaande plantages, waaronder het bekende “7 Years A Slave” , die we gelijk nog een keer hebben bekeken. Erg indrukwekkend allemaal.

Maar goed, intussen is het nieuwe jaar aangebroken en verruilen we Noord-Amerika voor Centraal Amerika! De plannen voor deze regio worden al iets concreter en we zijn in ieder geval van plan om Panama, Costa Rica, Guatemala, Belize en Mexico aan te doen maar daarover volgende keer meer!

Iedereen nog de beste wensen voor 2019!

M&B

 

 

Door Bart en Marit • Albums: Memphis & New Orleans

1 reactie

Reactie van: Dennis [Bezoeker]

Mooi verhaal weer en jullie ook nog de beste wensen.

06-01-19 @ 22:46


Form is loading...