The Big Trip

Album: "New York"

New York
New York
New York
New York
New York
New York
New York
New York
New York
New York
New York
New York
New York
New York
New York

New York

20-12-18 23:58

Beste allemaal,

Een nieuwe week, een nieuw verslag, we hebben weer een ontzettend mooie week achter de rug en dit keer ook gelukkig met een beetje fatsoenlijk weer!

We sliepen voor het eerst in een airbnb, een groot oud huis in de wijk Queens en dat beviel erg goed. Het is leuk om te zien hoe 'de Amerikanen' zelf wonen in tegenstelling tot een onpersoonlijk hotel. New York is een super leuke stad, en helemaal gezellig rond de kerstperiode. Op meerdere plekken in de stad zijn schaatsbanen aangelegd en uiteraard de mega-grote kerstboom bij Rockefellercenter mag je niet missen! Leuk was ook dat op het gebouw van "Saks Fifth Avenue" continu een lichtshow werd gegeven (filmpje staat hierboven).

Om nog extra in de kerstsfeer te komen en vooral om te zien hoe Amerikanen uit hun dak gaan met kerstlichtjes, hebben we een tour naar de wijk Dyker Heights in Brooklyn gedaan waar hele straten van voor tot achter verlicht zijn met duizenden lichtjes, poppen, muziek en soms een heel carousel! De meesten zijn echer geen maanden zelf hier mee bezig maar huren hier professionele bedrijven voor in, voor luttele bedragen van zo'n 25.000 dollar, om als mooiste, en extravaganste uit de bus te komen. Er komen zoveel mensen op af dat de politie in de wijk het verkeer moet regelen om opstoppingen te voorkomen, het moet niet gekker worden!

We hebben het al met al prima naar ons zin gehad en uiteraard wat trekpleisters als het nieuwe World Trade Center, Rockfeller Center, Times Square en Central Park bezocht. Qua eten was het in een multi-culturele stad als New York ook niet te versmaden! We hebben heerlijk Italiaans, Thais, Indiaas en Mexicaans gegeten, met als verplicht nummertje een echte Amerikaanse hamburger (Mc Donalds eat your heart out!). Je moet wel even zoeken naar de kleine authentieke tentjes en niet afgaan op ketens als 'Arby's' Denny's etc maar dan heb je ook wat!

New York was top en we hebben al stiekem afsproken om over vijf of tien jaar nog een keertje terug te komen ;-) Morgen gaan we met de trein naar Washington en gezien de winterse voorspellingen hebben we onze plannen al weer wat omgegooid en vliegen we straks naar Nashville in plaats van met de auto. Vanaf Nashville rijden we dan via Memphis naar onze laatste bestemming in Amerika, New Orleans!

Iedereen alvast een hele fijne kerst toegewenst!

Liefs,

Marit en Bart

Door Bart en Marit • Albums: New York