The Big Trip

 

IJsland
IJsland
IJsland
IJsland
IJsland
IJsland
IJsland

IJsland

15-12-18 12:08

Beste allemaal,

Afgelopen week was het weer even inkomen in het reizen, maar dat went weer snel! De eerste stop was IJsland waar het in december maar 4 uur licht is op een dag. Ook hier zijn de winters tegenwoordig niet meer wat ze geweest zijn dus hadden we regen in plaats van sneeuw helaas ;-( Gelukkig waren we hierop voorbereid dus dat mocht de pret niet drukken.

Tussen de buien door hebben we de hoofdstad van IJsland, Reykjavik bezocht, de natuurlijke highlights in de omgeving bekeken en last but not least lekker gegeten!

We hebben een dag de befaamde “Golden Circle” tour gedaan. Deze tour begon met het “Thingvellir National Park” waar de Noord Amerikaanse en Europese platen langzaam uit elkaar drijven waardoor een kloof is ontstaan is waar je tussendoor kunt lopen. Tweede onderdeel was het “Geysir” gebied met daarin een een aantal mooie natuurlijke geisers en tenslotte de mooiste en indrukwekkendste waterval van IJsland de “Gullfoss waterval”. Daarna zijn we nog bij de 3,000-year-old Kerid crater gaan kijken om tenslotte een avond rond te zwemmen in de “Blue Lagoon”, weliswaar regende het, maar het water was heerlijk warm! Helaas was het weer dermate slecht dat we het noorderlicht niet weer hebben kunnen zien, maar dat was wellicht ook wat veel gevraagd :-)

Over een paar uurtjes vertrekken we alweer naar de “Big Apple” en daar hebben we heel veel zin in! De eerste Kerst tour hebben we daar alvast geboekt!

Groetjes,

Bart en Marit

Door Bart en Marit • Albums: IJsland

2 reacties

Reactie van: Peter en Danielle [Bezoeker]

Hai Marit en Bart!!!

Prachtige foto’s!!!
Nu op naar New York!!! Enjoy!!!

Liefs Peet en Daan

15-12-18 @ 22:03
Reactie van: Linda [Bezoeker]

Hoi M&B,
Ondanks de regen toch veel mooie dingen gezien… gaaf.
Nu zitten jullie in New York… JALOERS :) Heel veel plezier!
Liefs, Lin

17-12-18 @ 15:11


Form is loading...