The Big Trip

 

Namaste!
Namaste!
Namaste!
Namaste!
Namaste!
Namaste!
Namaste!
Namaste!
Namaste!
Namaste!
Namaste!
Namaste!
Namaste!
Namaste!
Namaste!
Namaste!
Namaste!
Namaste!
Namaste!
Namaste!

Namaste!

04-01-14 08:41

Dat waren alweer 2 weken Nepal, het gaat hard! Ook in Nepal hebben we ons prima vermaakt. Aan de ene kant zie je veel overeenkomsten met India maar er zijn toch ook weer veel verschillen in de mensen maar ook het landschap. Nepal heeft een berglandschap en aangezien het hier ook winter is, is het 's nachts knap koud. Daarbij komt dat huizen hier over het algemeen geen verwarming hebben en de electriciteit ook nog eens regelmatig uitvalt. Vaak kropen we dus in de vroege avond in onze nieuw aangeschafte fleece broeken onder de dikke dekens en ontbeten we met onze jassen aan! Als het zonnetje eenmaal weer scheen werd het al snel weer aangenaam en kon alles weer uit. Het is soms afzien dat reizen!

We hebben ons qua plaatsen beperkt tot de Kathmandu vallei met zijn 3 koningssteden (Kathmandu, Baktapur en Patan) en het gebied rond Pokhara met het achterliggende Annapurnagebergte. Het blijft bijzonder om hier rond te lopen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, smalle straatjes met loslopende koeien, kippen, geiten, honden en mensen krioelend door elkaar. Bijna alles gebeurt op straat, eten, de krant lezen, wassen, werken maar ook crematies. Het was wel bizar om te zien hoe een overledene naar buiten werd gedragen, bij de rivier werd gelegd en vervolgens in brand werd gestoken terwijl iedereen meekijkt. Privacy is hier over het algemeen ver te zoeken!

Vervolgens zijn we de bergen in gegaan en hebben in Pokhara het nieuwjaarsfestival meegemaakt met veel eten en lokale dansvoorstellingen. Doordat het 's nachts toch wel koud was hebben we geen meerdaagse trekking gedaan maar ons beperkt tot dagtochten en we hebben een paar dagen in een berghutje doorgebracht. Al met al hebben we ons dus zeker niet verveeld en maken we ons nu op voor het volgende avontuur: Bhutan! Vergelijkbaar met Nepal maar veel minder toeristisch en je moet verplicht met een gids door het land. De komende 10 dagen gaan we vooral een paar afgelegen boedistische kloosters bezoeken en kunnen we zelfs een festival meemaken waarbij veel traditionele dansen worden opgevoerd. We zijn erg benieuwd!

Na Bhutan vliegen we door naar Vietnam waar we de warmte gaan opzoeken, ook geen vervelend vooruitzicht na deze wat koudere weken!

Groetjes,

Bart en Marit

Door Bart en Marit • Albums: Nepal

5 reacties

Reactie van: linda [Bezoeker]
linda

Jullie vermaken je nog uitstekend zo te zien! We hebben weer genoten van de fotos. Het gaat idd erg snel zeg, dus enjoy every minute! Xxx lin en jeroen

04-01-14 @ 17:38
Reactie van: Esther [Bezoeker]
Esther

Leuke foto’s weer hoor. En goed om te lezen dat jullie lekker aan het genieten zijn daar!

Veel plezier in Bhutan.

x Es

06-01-14 @ 21:39
Reactie van: Hannie [Bezoeker]
Hannie

Hoi Marit en Bart, we vinden jullie foto’s fantastisch.
Hier ook alles goed, mn uitslag was ook goed.
We bellen binnenkort weer!

Liefs, Hannie

07-01-14 @ 19:19
Reactie van: Ivo-Paul [Bezoeker]
Ivo-Paul

Moedig dat Marit ging dansen voor het lokale publiek.
Geniet er lekker van!

10-01-14 @ 06:54
Reactie van: Jolanda [Bezoeker]
Jolanda

Hoi Marit en Bart,
Leuk om te horen dat jullie het naar je zin hebben, geweldige foto’s om te zien!
Ben benieuwd naar de foto’s van Bhutan en Vietnam!
Wij zijn er waarschijnlijk uit met het uitkiezen van onze reis van de zomer, Bangkok, Cambodja, Koh Chang! We hebben er nu al zin in!

Nog een fijne tijd, ik kijk uit naar jullie volgend verhaal en foto’s!

Liefs, Jolanda

13-01-14 @ 17:07


Form is loading...